ITAL

Ital

Ossza meg másokkal is:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Mielőtt kulacsot vásárolunk, győződjünk meg a kulacstartó méretéről, és ahhoz válasszunk palackot.

Kétféle anyagból készülnek kulacsok: műanyagból és fémből. Mind a kettőnek megvan az előnye és a hátránya is. A műanyag átlátszó és könnyebb, mint a fém, de sokkal hamarabb kilyukadhat Az alumínium és a rozsdamentes acél nehezebb, ugyanakkor jóval tartósabb is, mint a műanyag, viszont mikrohullámú sütőben nem használható.

A palackok között van, amiből a folyadék könnyebben kiborul, de feltöltése is egyszerűbb. A keskenyebb szájú nehezebben borul ki, de feltölteni is nehézkesebb. A szelepes kulacsokból körülményesebb az ivás, a kiömlés veszélye viszont minimális.

A kulacstartó többféle anyagból készülhet, ezek között van a műanyag, rozsdamentes acél, alumínium, titán és szénszálas. A biciklin általában az első kerék mögötti vázon van felszerelve, ami kényelmes hozzáférést biztosít. A palackot könnyen ki tudjuk venni, és akár megállás nélkül is fogyaszthatunk a kedvenc italunkból.