Mi a “Határmente”?

Mi a “Határmente”?

Mi a “Határmente”?

Ossza meg másokkal is:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

A “Határmente” egy két országot érintő teljesítménytúra, amelynek különlegessége, hogy a kijelölt távot a résztvevők önállóan teljesíthetik minden év augusztus 21. és szeptember 30. között. A megadott időtartamon belül mindenki saját maga dönti el, hogy melyik nap számára a legalkalmasabb. Az elmúlt évektől eltérően, idén a mintegy 100 km hosszú Békéscsaba-Nagyszalonta-Békéscsaba útvonal (ebből kerékpárút 88 km) mellett a 80 km hosszú Berettyóújfalu-Nagyvárad-Berettyóújfalu útvonalat jelöltük ki (végig kerékpárúton).

A túra célja nem a győzelem, itt tényleg a részvétel az elsődleges, ami természetesen díjtalan. A „Határmentén”,  ösztönzésként 2018-ben egy nagy értékű Neuzer kerékpár korlátlan használatát is kisorsoljuk a résztvevők között.

A túra megtételét két fényképpel igazolhatják a résztvevők, az egyiket a békéscsabai illetve berettyóújfalui városháza, valamint a Nagyszalontán, református templom mellett lévő  Arany János szobor előtt illetve a nagyváradi Petőfi mellszobor előtt kell készíteni, természetesen a kerékpár társaságában. A képeket a kapcsolat@hatarmente.hu email címre szükséges megküldeni a pályázó nevével, címével, telefonszámával, túrán résztvevők számával és a túra időpontjával ellátva.

A program során előre meghirdetett időpontban közös teljesítésre is van lehetőség, erről a facebook oldalunkon adunk részletes tájékoztatást.

A “Határmentének” sport- és kulturális értéke is van egyszerre. Szeretnénk, ha az alföldi-régió is bekapcsolódna a nemzetközi kerékpáros turizmus vérkeringésébe, de még ennél is fontosabb, hogy a régióban élők szabadidős tevékenység közben megismerjék szűkebb környezetük értékeit.

Köszönjük az eddigi résztvevőknek, hogy teljesítették a könnyűnek egyáltalán nem mondható túrát, reméljük idén még többen tekernek át a határ túloldalán fekvő történelmi városokba.

 

 

KAPCSOLÓDÓ BEJEGYZÉSEK

Kerékpárral okosan, figyelmesen

Kerékpárral okosan, figyelmesen Popular

Ossza meg másokkal is:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Mindegy, hogy iskolába, munkahelyre vagy csak sportolás, szórakozás céljából kerékpározunk, szükséges tisztában lennünk néhány, a biztonságos közlekedéshez nélkülözhetetlen szabállyal.

READ MORE
A kezdetek

A kezdetek Popular

Ossza meg másokkal is: Még 2013. év szeptemberében olvastunk a Hurobike30 program keretén belül megvalósult, Nagyszalonta-Békéscsaba közötti 27,7 km-es kerékpárút szakasz megépítéséről. Mivel alapítványunk békéscsabai székhelyű, és fontosnak tartjuk a

READ MORE