MILYEN KERÉKPÁRT HASZNÁLJAK?

MILYEN KERÉKPÁRT HASZNÁLJAK?

Ossza meg másokkal is:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

A kerékpárvásárlás egy hosszú távú döntés, ezért megéri átgondolni.

Melyik a megfelelő kerékpár számomra?
Alapjában véve 4 fő kerékpár típus létezik, mely közül választásunkat a kerékpározás céljának meghatározásával tudjuk megtenni.

Országúti kerékpár: Az országúti bringát arra tervezték, hogy megfelelő minsőségű utakon gyorsan tudjunk menni vele. Vékony gumik, vékonyított váz, az ülési pozíció kicsit magasabban van a kormány szintjénél. Ezt a fajtát akkor válaszd, ha hosszú utakat minél gyorsabban szeretnél megtenni.

Montain Bike: az utóbbi 20 évben robbant be a köztudatba, és lett meglehetősen népszerű. Nem olyan gyors, mint az országúti kerékpár, de kényelmesebb ülőpozíciót biztosít, itt kicsit magasabban ülünk, és előrébb, mint az országúti kerékpárnál, ezért a hátfájdalmakra hajlamosak részére ez a jobb megoldás. Általában az országúti kerékpárnál olcsóbb, ezért eladhatóbb. Ha igazán tudni szereténk, hogy mire van ez a típus tervezve, térjünk le az aszfaltos útról. Nem fogjuk megbánni.

Cruiser: Vastag gumikkal és széles üléssel rendelkező kerékpár a kényelem szerelmeseinek, akiknél a sebesség annyira nem számít. A kormánypozíció magas, és gyakran csak egy sebességgel rendelkeznek. Egyszerűbb kivitelezés, inkább rövid távokra és sík terepre való. Akkor válasszuk, ha a komfort a legfontosabb.

Trekking kerékpárok: Átmenetet képeznek az országúti és a montain bike-ok között ötvözve a két kerékpár előnyösebb tulajdonságait. Vékonyak és kényelmesek, jól lehet velük haladni, és magasabb kormánypozicióval rendelkeznek, melyet sok ember kedvel.   Jobbára városi közlekedéshez előnyös, jó választás, mely sebességben és tartósságban sem rendelkezik érezhető korláttal.